Nederlands Deutsch

Wegwijs in bloeduitslagen - Live online seminar

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 3 dagen

Heeft u altijd al meer inzicht willen krijgen in bloeddiagnostiek? Dan biedt deze driedaagse cursus u de basis. Meten is weten. Klinische diagnostiek is een belangrijk onderdeel om tot een goed therapiebeleid te komen. Het goed kunnen begrijpen en interpreteren van bloedwaarden is essentieel voor een succesvolle behandeling. Het geeft u zelfs inzicht in de typologie van uw patiënt.

Inhoud

Deze cursus geeft inzicht in het interpreteren van laboratoriumdiagnostiek uit bloed. U leert om praktijkgeoriënteerde bloedanalyses m.b.t ontstekingen, lever, nieren, bloedbeeld (differentiaal), basale schildklier en hormonen te interpreteren en een gezondheidspatroon te herkennen.

Met deze kennis bent u in staat om een Gezondheidsscreening man/vrouw juist te kunnen interpreteren en eventueel verder benodigde diagnostiek vast te stellen.
Om deze kennis gelijk in de praktijk toe te passen, brengt u zelf een casus in (onderzoek hiervoor is inbegrepen in de cursusprijs). Hiermee krijgt u praktijkgerichte ervaring over hoe u het onderzoeksresultaat van uw patiënt moet interpreteren en verbanden tussen de verschillende waarden kunt leggen.

Daarnaast worden belangrijke pre-analytische onderdelen zoals het bloedafnametraject besproken, zodat het monster van uw patiënt altijd goed bij het laboratorium terecht komt en optimaal kan worden onderzocht. Immers ligt het grootse risico van fout-negatieve of fout-positieve labresultaten in het voorstadium, dus bij de bloedafname en verzending.

Tot slot leert u een diagnostisch plan op te stellen gebaseerd op klinische uitslagen van de Gezondheidsscreening man/vrouw en ontvangt u een flowchart met de mogelijkheden voor eventuele vervolgonderzoeken.

Voorbereiding

Het interpreteren van de Gezondheidsscreening man/vrouw vraagt ervaring en complex-denken. Om deze reden is het vereist om een casus uit eigen praktijk voor te bereiden en te presenteren. Om dit efficiënt te kunnen doen, is er  een gratis gezondheidsscreening man/vrouw inbegrepen.

NB: Houdt er rekening mee, dat voor een succesvolle behandeling van uw casuïstiekpatiënten, er mogelijk vrijblijvend vervolgonderzoek kan worden geadviseerd op basis van het onderzoeksresultaat. Aan dit vervolgonderzoek zijn kosten verbonden.

De onderdelen anamnese en diagnostiek moeten minimaal 10 werkdagen voor het begin van de laatste les, met inachtneming van de AVG, bij RP Sanitas Humanus zijn ingediend.

Studiebelasting

15 presentie-uren
12 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verdieping van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van bloedonderzoeken behorend bij de lesstof. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Datums

Lesblok 1:  12 en 13 mei 2023
Lesblok 2:  17 juni 2023

Prijs

€ 390,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie en 1x Gezondheidsscreening man/vrouw (ter waarde van €256,80 incl. verwerkingskosten).

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO (K10568)

Datum:

{foreach training_date} {/foreach}
Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
{training_date_start} {training_date_start_time} - {training_date_end_time} {training_date_place} {training_date_comment} Inschrijven Inloggen