Nederlands Deutsch

Mediatheek

Eén van de kernwaarden van RP Academy is het delen van kennis en expertise. In het kader hiervan organiseren wij regelmatig gratis live webinars over relevante onderwerpen voor de complementaire praktijk. Zie ons scholingsaanbod voor de actuele agenda!

Op deze pagina vind je allereerst de RPSH Professional Trainingen. Om de samenwerking met ons zo vlekkeloos mogelijk te maken, hebben we een aantal webinars ontwikkeld voor de 'RPSH Professional', waarin we je helpen navigeren door het RPSH landschap.
Daarnaast hebben we een aantal collega's bereid gevonden om exclusief voor RP Academy een presentatie op te nemen over hun specialisme. Het zijn stuk voor stuk zeer interessante webinars vol praktische kennis en tips.

Wij wensen je veel kijkplezier! Tip: De RP Mediatheek wordt regelmatig aangevuld, dus houd deze pagina zeker in de gaten!

 

RPSH Professional On-boarding

RPSH Professional On-boarding

De 'On-boarding' les is de basis waarin we je meenemen in het aanvragen, afnemen en verzenden van testkits en laboratoriumonderzoeken en overige praktische zaken, zodat je efficiënt kunt beginnen aan je RPSH-avontuur!

 

 

RPSH Professional Productgroepen

RPSH Professional Productgroepen

De tweede webinar in de RPSH Professional reeks geeft inzicht in de verschillende RPSH productgroepen en de verschillende producten en toepassingen daarvan.
Als eerste wordt de basisverzorging met Sana Base-producten behandeld. In de uitleg over de Oligoproducten, leer je het belang van spoorelementen bij alle processen in lichaam en geest en welke Oligoproducten daarbij ondersteunend kunnen zijn. Omdat een mitochondriale dysfunctie zo’n enorme impact heeft op het functioneren en gezond blijven van lichaam en geest, wordt hier een apart deel van de training aan gewijd in de sessie ‘Mitochondriale dysfunctie’.
De ondersteuning van mentale en emotionele balans wordt uitgelegd in de sessie over neurotransmitters en de Sana Neuro-productserie.
De uitleg over de Sana Intest-productserie omvat informatie over de RPSH-producten ter ondersteuning van het maagdarmkanaal en de bijbehorende organen.
In de laatste sessie geven we handreikingen voor de inzet van RPSH-producten bij therapeutische uitdagingen.

 

De RPSH-anamnese: inzicht in gezondheid

De RPSH-anamnese: inzicht in gezondheid

RPSH heeft een online anamnesetool ontwikkeld, die inzicht geeft in:  

-De basale storing die ten grondslag ligt aan de gezondheidsklachten
-Welke diagnostiek nuttig is 
-Welk startend therapiebeleid kan worden gevolgd

Deze anamnesetool kan door iedere actieve RPSH-behandelaar gratis worden toegepast en is onderdeel van het exclusieve RPSH online-aanbod voor professionals.

In dit webinar leert onze medisch adviseur Wim Knoppert hoe je deze tool effectief kan benutten. Om de toepasbaarheid te waarborgen, dien je eerst dit webinar te volgen voordat je gebruik kunt maken van de RPSH-Anamnesetool.

 

Histamine

Histamine

In dit webinar vertelt orthomoleculair darmspecialist Denise Boon welke functie histamine in het lichaam heeft en wat een histamine-intolerantie inhoudt. Wat zijn de veelvoorkomende oorzaken van deze ondergediagnosticeerde aandoening en welke onderzoeken geven duidelijkheid? Ook komen de histaminereceptoren uitgebreid aan bod, net als de enzymen die de werking van histamine beïnvloeden.

Uiteraard worden er casussen uit de praktijk besproken. Tot slot gaat Denise in op de behandeling van histamine-intolerantie. Ze bespreekt welke probiotische stammen histamineverlagend of juist -verhogend zijn en welke kruiden en supplementen ter behandeling kunnen worden ingezet, maar vooral ook welke niet ingezet moeten worden bij een histamine-intolerantie.

Kortom, alle ins- en outs over deze biogene amine en belangrijke neurotransmitter.

 

Spijsvertering van mond tot kont

Spijsvertering van mond tot kont

In dit webinar legt orthomoleculaire darmtherapeut Janneke de Boer in begrijpelijke taal de reis van voedsel uit. Deze begint met de rol van speeksel in de mond, het belang van de maag, de slijmerige bedoening van de darmen met zijn verschillende delen, de pancreas en galblaas en eindigt bij de sluitspieren en de samenstelling en vormen van ontlasting.

Dit leerzame webinar zit vol met leuke weetjes zoals waarom het de darm is die knort en niet de maag.

 

Maagzuurproductie

Maagzuurproductie

Maagzuur speelt een cruciale rol in onze spijsvertering en algehele gezondheid door voedsel af te breken, voedingsstoffen zoals vitamine B12 opneembaar te maken en ons te beschermen tegen schadelijke micro-organismen. Dit webinar laat zien hoe maagzuurproductie wordt gereguleerd door hormonen, neurotransmitters en essentiële cofactoren zoals zink en calcium, en benadrukt hoe verstoringen, zoals een tekort of overmaat aan maagzuur, kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Met praktische inzichten over voeding, leefstijl en therapieën biedt het handvatten om de balans te herstellen en je spijsvertering en welzijn te optimaliseren.

 

Leverstofwisseling diagnostiek en duurzaam herstel

Leverstofwisseling diagnostiek en duurzaam herstel

In dit webinar bespreekt therapeut Brigitte Koch de anatomie en functies van de lever. Wist u bijvoorbeeld dat dit belangrijke orgaan 35% van de totale zuurstofopname in het lichaam gebruikt?
Er spelen zich wel 500 processen in de lever af, van suiker-, vet- en eiwitstofwisseling tot afweer. Een gezonde lever zorgt voor energie.

Welke belangrijke stoffen worden in de lever aangemaakt en welke leverziekten kunnen voorkomen? Welke ontgiftingsfasen zijn er en welke vitaminen zijn er nodig voor het ontgiften van het lichaam? Welke supplementen en voeding zijn gezond en welke voedingsmiddelen zijn belastend voor de lever? Dit webinar zet alle informatie over dit essentiële orgaan weer even voor u op een rij! Brigitte beëindigt het webinar met praktische therapeutische tips voor de verzorging van de lever.

 

Stappenplan voor darmgezondheid

Stappenplan voor darmgezondheid

In dit webinar legt orthomoleculaire darmtherapeut Janneke de Boer in begrijpelijke taal uit welke 4 simpele stappen nodig zijn voor het herstellen van de darmen – met tekeningen van eigen hand!

 

 

 

Waarom doe je welk fecesonderzoek

Waarom doe je welk fecesonderzoek

In dit webinar legt orthomoleculaire darmtherapeut Janneke de Boer in begrijpelijke taal uit wat er allemaal in onze ontlasting zit en welke verschillende typen er zijn. En misschien nog wel belangrijker; welke informatie is hieruit op te maken? Aan hand van de Basisscreening darm en de Darmtherapiescreening bespreekt zij wat er wordt getest en wat dit betekent.

“Het is een feestje om alles te weten wat er in je poep zit!” – Janneke de Boer

 

Eczeem

Eczeem

In dit praktische webinar vol tips bespreekt huidspecialist en orthomoleculair- en darmtherapeut Cynthia van Schendel de complementaire behandeling van eczeem.

Er is een directe link tussen het darmbioom en de huid. Om de werkelijke oorzaak van deze veelvoorkomende huidaandoening te achterhalen, moet de conditie van het darmmicrobioom in acht worden genomen.

Uit diagnostisch onderzoek valt veel relevante informatie te halen. Cynthia maakt dit duidelijk aan hand van voorbeelden van laboratoriumuitslagen. Gedegen onderzoek helpt bij het opstellen van het behandelplan. Zo kan probiotica zeer effectief zijn bij huidklachten, maar hiervoor is wel onderzoek nodig welke bacteriën ontbreken. Zomaar een standaard probiotica geven heeft weinig nut en kan zelfs nadelig zijn.

Naast voedingsadvies bij eczeem, geeft Cynthia ook praktische tips om de acute eczeemklachten te verminderen met behulp van supplementen en natuurlijke huidverzorging van buitenaf.

 

Waarom darmonderzoek bij psychische klachten?

Waarom darmonderzoek bij psychische klachten?

In dit webinar bespreekt psycholoog/psychotherapeut Sabrina Marx wat de meerwaarde van darmonderzoek is bij psychische klachten.

Een goede samenwerking tussen hersenen en darmen is essentieel voor psychische gezondheid. Er is een link tussen psychische klachten en de maag, pancreas en darm. Zo is gebleken dat bij depressieve personen bepaalde darmbacteriën ontbreken.

Sabrina geeft een praktische uitleg van de werking van de hersen-darm-as, de verschillende mechanismen in de communicatie, de synthese van verschillende hormonen uit eiwitbronnen, de link tussen een ontstoken darm, een ontstoken brein en een ontstoken dopaminesysteem (Parkinson) en de betrokkenheid van de Nervus Vagus. Zij doet dit door middel van casussen en diagnostische mogelijkheden. Tot slot bespreekt zij de verschillende fases van darmtherapie.

In deze tijd waarin psychische klachten een veelvoorkomend fenomeen zijn in de complementaire praktijk, is de kennis in dit webinar onmisbaar voor iedere darmtherapeut!